29 Haziran 2014 Pazar

Oyun grubu ilk gün deneyimimiz

Borga'nın sosyal bir çocuk olmasından dolayı doktorumuzun tavsiyesi ile tatil sonrasında oyun evlerini araştırmaya başladık.

Kozyatağında evimize yakın ve yürüme mesafesinde olması ilk ve en önemli şartımızdı.

Bu seçeneklerimizi hemen az sayıdaki bir liste haline getirmeye yetti.

- Muzipo Kozyatağı
- Küçük Kara Balık
- Happy Family Club
- Play-Inn

Okul konusunda 2 arkadaşımla yaptığım konuşmalar sonrasında (Sevgili Ela ve ManyakAnne Şebnem) kendi düşüncelerimi destekler yorumlar ile kararımızı Happy Family Clup olarak verdik.

Ela daha önce oğlu Emre'nin 2 doğumgününü burada yapmıştı ve bizde gittiğimizde her ne kadar birincisinde Borga çok ufak olsada yinede keyif almıştık.

Oyun grubu için haftada 3 gün (Pazartesi - Çarşamba - Cuma) ve 2 veya 3 gün seçeneği bulunuyordu. Biz alışması açınsından kararımızı deneme gününden sonra karar veririz dedik ama esasında bayrama kadar 2 gün, sonrasında hastalık mevsimi başlayana kadar 3 gün olarak vermiştik.


                                      

İlk günümüz 27 Haziran Cuma günü, saat 10:30 ve 13:30 arasındaydı.. İlk yarım saat top havuzu ve kaydırak kısmında ortama ısınma, sonrasında üst kata çıkılarak fiziksel aktivite, hikaye, resim, hamur ve toplu aktiviteler yapıldı. 13:00'da yemek için alt kata inilidi. (Yemekler günlük olarak kendileri tarafından pişiriliyor. İlk gün bizim şansımıza kıymalı patates, makarna ve yoğurt vardı.) Yemekten sonra biraz daha top havuzunda oynadıktan sonra günümüz bitti. Günümüz bitti bitmesine ama bizim bıcırık Borga'yı top havuzundan çıkarmak çok zor oldu.


                          

                         


                          

İlk gün için deneyimimiz gayet iyi oldu. Bakıcı ablası ve ben orada olmama rağmen bizi hiç aramadı ve arıza çıkarmadı diyebiliriz. Yemeğini ise kendi ve birazda öğretmeninin yardımı ile sevdiği ve istediği kadarını yedi. Normalde 12:30 - 13:00 civarında uyuduğundan dolayı 13:30'da okuldan çıkıp 14:00'da eve varınca biraz uykusuzluk ve yorgunluk dolayısı ile huysuzluk yapmış olsa bile zamanla buna da alışacaktır.

Pazartesi gününden itibaren artık bakıcı ablası ile okula gitmeye başlıyor. Bu sıcaklarda evde oturmasından veya parklarda sürünmesinden çok daha iyi olduğu kesin.



0 yorum:

Yorum Gönder